Testautomatiseerder

  • Functie : Testautomatiseerder
  • Business Unit : Innovative365
  • Locatie : Purmerend
  • Dienstverband : Fulltime 32/40 uur
  • Startdatum : 1 januari 2024

Testautomatiseerder

Wij zijn op zoek naar Een test engineer voor ons Azure Integration Platform. Op dit moment hebben wij een beperkt aantal aan testprocessen in gebruik, aan jou de taak om ons mee te nemen in de wereld van test automation en hier het een en ander voor in te richten. Onze omgeving is een volledige Azure Cloud omgeving. Denk hierbij aan de volgende: De integraties zijn gebouwd volgens de microservices architectuur DDD/ Clean Architecture Azure Integration Services: Azure Service Bus, Azure Functions, API Management en App Services Volledige .NET omgeving Als test engineer ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwikkeling en implementatie van alle integratie testprocessen. Je bent betrokken bij het uitvoeren van geautomatiseerde en handmatige tests om ervoor te zorgen dat de software die door ontwikkelaars is gemaakt, geschikt is voor het beoogde doel. Enkele van de taken zijn het analyseren van software en systemen op functionele juistheid, voorkomen van softwareproblemen om zo de risico's bij in productie name te beperken.

Functie beschrijving

Het adviseren van ontwikkelteams m.b.t. testbaarheid product code en geautomatiseerd testen; Vastleggen en beoordelen van testresultaten Analyseren van user stories/use cases/ requirements op validiteit en haalbaarheid Nauw samenwerken met andere teamleden en afdelingen Alle testniveaus uitvoeren (systeem, integratie en regressie) Ontwerpen en ontwikkelen van automatiseringsscripts Detecteren en volgen van bugs en inconsistenties Ondersteuning en documentatie bieden Je bouwt vanuit acceptatiecriteria en processen een (geautomatiseerde) testset en voert deze uit Je helpt bij de definitie van testcases in de user stories Je verzorgt het testen van integraties met andere systemen, positieve & negatieve testpaden

Functie eisen en wensen

Je hebt visie op testen, je bent proactief en communicatief vaardig zowel mondeling als schriftelijk Je bent in staat om keuzes te maken in methodes en technieken en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid Testkennis (bijvoorbeeld Tmap) Ervaring met REST en SOAP services Kennis van het Azure Cloud platform Je hebt ervaring met technische automatiseringsinterfaces, zoals SOAP, HTTP/REST en aanverwante technologieën, zoals JSON en XML Swagger (OpenApi Specification) (Hoe lees je een swagger OpenApi spec)

Wat bieden we jou?

Innovative365 biedt een competitief compensatiepakket en een stimulerende werkomgeving dat onder andere bestaat uit: Een aantrekkelijk salaris dat past bij jouw kennis en achtergrond Een leaseauto of reiskostenvergoeding Uitdagend werk met en voor leuke klanten Een pensioenbijdrage Standaard 25 vakantiedagen en vakantiegeld Laptop De unieke kans om je verder te specialiseren in Microsoft technologieën De mogelijkheid om onbeperkt certificeringen te behalen Fantastische uitjes, kennissessies en bijeenkomsten Een jong, ambitieus en gedreven team als jouw support team!   Hebben we je interesse gewekt stuur dan je contactgegevens, indien mogelijk ook je CV of de link naar je LinkedIn profiel, naar vacatures@innovative.nl. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.